Vermogensbeheer

Wat speelt er

De financiële markten maken bijzondere tijden door met name gekenmerkt door een lage (hier en daar zelfs negatieve) rente. Specialistische beleggingskennis is belangrijk. Ook nu er een nieuw pensioenstelsel op tafel ligt. Wat betekent dat voor de beleggingsportefeuille?

De DNB stelt steeds zwaardere eisen aan de richting van het beleggingproces en heeft de laatste jaren al bij veel fondsen een “on site beleggingsonderzoek” gedaan en concludeerde dat niet op alle fronten  de governance  op orde is. Er is nog werk aan de winkel.

Bestuurders die niet in de beleggingscommissie zitten moet ook voldoende kennis hebben van vermogensbeheer om de juiste countervailing power te leveren.

Actualiteit

De Wet Toekomst Pensioenen vraagt om een heroverweging van het beleggingsbeleid. De VEV-restricties zullen verdwijnen en we gaan werken met projectierendementen. De UFR-rente als disconteringsvoet voor de verplichtingen is niet meer aan de orde in een regeling met een DC-karakter. Dit zijn zomaar een paar zaken om op te noemen. Nu zal de overgang naar het nieuwe stelsel niet op stel en sprong gebeuren. Toch is het wenselijk om als bestuur en beleggingscommissie je tijdig te oriënteren op deze veranderingen. 

Onze dienst

HIP Capital is de nummer 1 partner in vermogen en hét alternatief voor sparen en beleggen bij een bank. 

Bij HIP Capital krijg je persoonlijk beleggingsadvies van ondernemende adviseurs met een schat aan ervaring. De kracht van HIP Capital ligt in een persoonlijke aanpak, maatwerk en de vertaling in de praktijk. Bij beleggen gaat het om de optimale verhouding tussen risico, rendement en vertrouwen. En vertrouwen krijgen we niet zomaar, dat moeten we verdienen, dus daar zijn we zuinig op. Dat is belangrijk want vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Zeker op de beurs. Wanneer je persoonlijke aandacht, ervaring en kwaliteit combineert dan is succes een logisch gevolg. Door hard te werken en onze drive om het altijd beter te doen, behalen we voor onze cliënten rendementen die al sinds de start van HIP Capital tot de besten in de markt behoren.

Dus op zoek naar ervaren beleggingsadviseurs voor de opbouw van portefeuilles en input voor beleggingscommissies? Bij HIP Capital ben je aan het juiste adres! Wij bieden ondersteuning bij het opstellen van strategische en tactische beleggingsplannen en kunnen meedenken over de (her)inrichting van beleggingsprocessen. 

Lees meer op onze website of neem direct contact met ons op. Wij schakelen snel en staan altijd voor u klaar! Wij hebben kantoren in Arnhem, Den Bosch, Doetinchem, Eindhoven, Enschede en Venray.

Contact

Wilt u meer weten over de dienstverlening van HIP Captital? Uw contactpersoon is Dick Hubertus.

HIP Capital
Utopialaan 49
5232 CD  Den Bosch

T: 073-203 20 16
E: info@hipcapital.nl
I: www.hipcapital.nl