Zelf doen of laten doen?

In de afgelopen jaren is dit een steeds terugkerende vraag bij mijn prospects en klanten in de Pensioenmarkt als het gaat om het berekenen van de bruto netto pensioenen.

ADP is wereldwijd de standaard

ADP heeft wereldwijd een goede standaard neergezet voor deze segmentspecifieke dienstverlening.  Voor elk land geldt uiteraard dat we de lokale wet en regelgeving volgen. Voordeel is dat we van elkaar leren en aanpassingen in functionaliteiten  slechts eenmaal hoeven  ontwikkelen. Dat geeft ons –  onder andere –  een grote voorsprong ten opzichte van de traditionele ‘in- huisoplossingen en overige outsourcingspartijen.  ADP investeert fors in de ontwikkeling van de Uitkering & Pensioen Service ( UPS) en de onderliggende software.  Deze is er al jaren in de vorm van een webapplicatie en wordt rechtstreeks in de cloud gearchiveerd.

Outsourcing duurder?

Pensioenuitvoerders en – verzekeraars vragen steevast waarom ze zouden moeten outsourcen in plaats van zelf doen:  ‘ Als we het zelf doen dan zijn we flexibeler en hebben we een rechtstreekse koppeling naar de bronadministratie. En  als we dan een prijsvergelijking maken,  dan lijkt outsourcing  meer te kosten?”
Dat kan inderdaad op het eerste gezicht wel het geval lijken. Bij nadere bestudering blijkt het dan toch heel anders te liggen. Vroeger gebruikten we om dat uit te leggen weleens de slogan
‘Als je een pak melk wilt dan koop je toch ook geen koe?’  Of, om een modernere vergelijking te maken: ‘stelt u zelf een vakantiereis samen uit losse componenten of boekt u een pakketreis bij een ervaren touroperator die bovendien goed thuis is in het land van bestemming?’

Tijdrovend regelwerk

Regel je alles zelf, dan blijkt al snel dat het veel tijd kost om zaken op elkaar af te stemmen.  Boek je eerst het hotel, dan moet een aansluitende vlucht gevonden worden en dat is lang niet altijd de voordeligste. Eerst dan maar de vluchten boeken? Dan is het maar de vraag of die leuke accommodatie beschikbaar is. Hoe kom ik  daar trouwens?  Huurauto. Welke huurauto?  Bij welke verhuurder en welke verzekering moet ik dan afsluiten. Sluit mijn annuleringsverzekering aan op alle losse componenten die ik heb geboekt? En dan hebben we het nog niet over de uren die het dan kan kosten om een huurauto te bemachtigen, liefst zonder allerlei opgedrongen verzekeringen. En mocht er eenmaal op de bestemming iets mis zijn, dan is er ook geen reisleider of betrouwbare organisatie om op terug te vallen….
Kortom, voor je het weet zit je met een heel andere vakantie dan de bedoeling was. Toch iets duurder geworden. Toch iets meer ergernis.  Iets meer risico gelopen. Toch iets meer tijd ingestoken dan je had verwacht.

Compleet pakket

De volgende keer toch maar een ‘pakketreis’ boeken? Zag er wel relaxter uit.  Achteraf gezien was het toch voordeliger geweest, minder ergernis en minder tijdinvestering.

ADP biedt u met complete, op uw behoeften afgestemde bruto netto dienstverlening in feite die geheel verzorgde ‘pakketreis’ aan.
Wilt u dit aanbod vergelijken met uw huidige oplossing? Bel of mail gerust.
Ik kan altijd een aanbieding maken, zorgen wegnemen, verantwoordelijkheid overnemen, risico’s reduceren en tijd besparen.
De bespaarde tijd hebben jullie waarschijnlijk hard nodig om het nieuwe pensioenakkoord goed te implementeren. Doe waar je goed in bent en laat bruto netto aan ADP over.


Naar het overzicht