Kun je een hack op je organisatie voorkomen?

Kun je een hack op je organisatie voorkomen?
Vrijwel dagelijks worden organisaties in Nederland het slachtoffer van cybercriminelen. Het Nationaal Cyber Security Centrum meldt een toename aan intensiteit en aantallen DDoS-aanvallen sinds augustus. Dit type aanval speelt op dit moment vooral in de sector banken en verzekeraars. DDoS-aanvallen kunnen in sommige gevallen leiden tot verstoring van de online dienstverlening van organisaties. Ze hebben vaak afpersing als doel. Ook het hacken van een kantoornetwerk, een website of andere (web)applicaties komt helaas steeds vaker voor. Kun je deze hacks voorkomen of kun je je bedrijf hier goed op voorbereiden om de schade (financieel en imago) te beperken? Ja, dat kan!
Preventie in cybersecurity
Om het cybersecurity landschap met alle mogelijke oplossingen voor iedereen duidelijker te maken, is de onderverdeling in ‘Prevent, Detect en Respond’ bedacht. Onder ‘Detect en Respond’ vallen securitydiensten die je helpen ontdekken als er een hack plaatsvindt en als de schade al berokkend is. Ook het zorgen dat een bedrijf daarna weer snel up and running is valt onder ‘Respond’. Alleen het gevoel van “hadden we maar…” blijft het bedrijf houden.
Bij Computest geloven we in de preventieve kant van cybersecurity. Binnen het cybersecurity landschap is ‘Prevent’ ook steeds meer de richting waar het naartoe beweegt. En dat zien we graag. Voorkomen is beter dan genezen. Kijk naar de zorg waar het inzetten op continue gezondheid middels sporten, gezonde leefstijl en preventieve zorg al jaren de richting bepaalt. Met preventie bespaar je geld: een incident kost een organisatie gemiddeld 75.000 euro en in deze kosten is de imagoschade zelfs nog niet meegenomen. De kosten die een organisatie maakt voor de preventie van een toekomstig cyberincident zijn veel lager.
Continue grip op cybersecurity
Vaak ontbreekt de focus bij organisaties om de benodigde preventieve maatregelen te treffen en is er onvoldoende kennis over cybersecurity in huis. Dit terwijl compliance-eisen en securityrisico’s toenemen. Daarnaast hebben bedrijven behoefte aan zekerheid en willen ze niet verrast worden door hoge kosten als er zich een security-incident voordoet.
Op basis van deze inzichten heeft Computest een preventieve oplossing voor bedrijven ontwikkeld: Computest Security Assurance.
Met deze totaaloplossing krijgen organisaties voor een vast bedrag per maand een volledig pakket preventieve securitymaatregelen -afgestemd op de organisatie- waarmee de risico’s van cyberaanvallen proactief worden geëlimineerd. Bedrijven zijn gegarandeerd van doorlopende aandacht en advies van een van onze security-experts en krijgen zonder onverwachte extra kosten, grip op compliance en cybersecurity.
Voorbeelden van preventieve securitymaatregelen die onder ‘Computest Security Assurance’ horen:
- Risk Assessment
- Pentest
- Onbeperkt contact met een ethische hacker
- Dagelijkse securityscan op de IT-infrastructuur
- Security Awareness sessie voor medewerkers
- Technische securitytraining voor developers
De juiste preventieve maatregelen
De juiste preventieve security-maatregelen zijn voor iedere organisatie verschillend. Dit is onder andere afhankelijk van de zorgen en risicoprofiel per bedrijf. Dat begrijpen wij als geen ander. Computest helpt met het inzicht creëren, risico’s bepalen, kwetsbaarheden en zwakke plekken dichten en vervolgens continue zekerheid dat jullie cybersecurity-risico’s zijn afgedekt. Nu en in de toekomst.
Meer informatie over preventieve security-maatregelen? Neem contact op met José Bruins – Cybersecurity, Performance & Risk Expert bij Computest. Zij is bereikbaar via mail jbruins@computest.nl of telefonisch via 06-16519604.
Naar het overzicht