Interview Rob Landkroon van ADP

Een interview met Rob Landkroon. Rob is met zijn 63 jaar al jarenlang verbonden aan ADP, HR en Payrolldiensten. Je kan zeggen dat ADP in zijn hart is, dat uit zich in verantwoordelijkheid naar zijn klanten die hij met raad en daad bijstaat. ADP zit dan ook in zijn DNA!

 

Wat typeert Rob

In zijn privéleven is Rob al 36 jaar samen met zijn vrouw, en is de trotse vader van 2 zonen.

Als kind droomde hij ervan om, net als bijna elk jongetje, een geüniformeerd beroep uit te oefenen of om profvoetballer te worden bij Feyenoord en dat puur om de stad want een vakantievriendin kwam uit Rotterdam. Inmiddels verkiest hij een andere club.

Het klantencontact dat hij heeft bij ADP kan hij niet missen, want leuke gesprekken met klanten is en blijft zijn passie. Iets wat hij overigens tijdens de coronatijd enorm gemist heeft.

In zijn vrije tijd speelt Rob graag golf, dit is zijn passie. Tiger Woods is dan ook niet voor niets een van de personen die hij graag nog ooit wil ontmoeten. Maar ook met Barack Obama, voor hem een inspirator, wil hij graag een kopje koffie drinken.

Rob’s grootste drijfveren zijn dat het goed gaat met zijn gezin en zakelijk gezien dat het goed gaat met de klant van ADP; dat we doen wat we beloven en dat de klant tevreden is. De tip van Rob gebruikt hij niet alleen zakelijk, maar is er ook een die zijn kinderen maar al te vaak horen ‘af is af’, waarmee hij bedoeld rond de taken tijdig en goed af want er kan altijd wat tussenkomen.

Rob en pensioen

Het pensioenstelsel omschrijven in slechts 10 woorden daarover moest Rob even nadenken: “Iedereen een eigen spaarpotje met vastgezette opbrengst indien wenselijk.” Naast een eigen verantwoordelijkheid moet iedereen ook ondersteuning vanuit de werkgever krijgen. De combinatie van een stuk zekerheid en stuk flexibiliteit in ieders eigen pensioen, zodat iedereen zelf het risico kan bepalen. Voordeel aldus Rob hiervan is dat men zo minder afhankelijk hoeft te zijn van negatieve ontwikkelingen in de markt. Een soort omgekeerde hypotheekvorm.

Bij PensioenfondsDashboard.nl denkt Rob gelijk aan een club enthousiaste mensen van diverse pensioengebieden die info en kennis delen met elkaar en er samen willen zijn voor de markt en het segment pensioen. Voordeel is dan ook een beter netwerk. Makkelijker kennis met elkaar delen omdat je elkaar kent.

Het antwoord op de vraag van Dick

Van zijn voorganger Dick Mik heeft hij de vraag ontvangen “Zijn er bij ADP initiatieven om de loonstrook meer uit te leggen aan de ontvanger?”.

Bij ADP werken ze al diverse jaren met ADP onsite, waar je exact kunt nalezen wat de componenten zijn die op de loonstrook staan. Nieuwe klanten krijgen de eerste keer altijd een uitgebreide (zelfde) uitleg wat de componenten zijn die op de loonstrook staan.  “Transparanter kan de loonstrook van ADP niet worden” aldus Rob.

Wil je weten welke vraag Rob aan Dick Hubertus van HIP Capital voorlegt? Houd de berichten op onze website dan goed in de gaten.


Naar het overzicht