Interview met Bianca Buurman van Computest

Bianca Buurman, 43 jaar en moeder van 2 kinderen, is als Cyber security & risk partner manager een belangrijke schakel binnen Computest.

Bianca heeft altijd al een grote interesse gehad in mensen én in de wereld. Als kind droomde ze er dan ook van om stewardess te worden, waarin deze twee interesses samen komen.

Na de HAVO voltooide ze de MTRO. Een leuke opleiding maar toch niet de richting die haar uiteindelijk echt past. Leergierig als ze is, vervolgde ze haar studieloopbaan met de HBO-studie Internationale Communicatie. Tijdens haar studie was er een docent die zei dat 50% van de afgestudeerden in de sales zal gaan werken. Nou, sales daar moest Bianca op dat moment niets van hebben. Het liep echter toch anders, want na haar studie, 19 jaar geleden, startte Bianca met een baan in de sales en merkte dat het eigenlijk wel heel leuk is!

Na 12,5 jaar werd het tijd om iets anders te gaan doen. Ze zag de vacature bij Computest. Security leek haar wel interessant en IT is de toekomst. Al was ze nog niet zo bekend met IT, ze dacht ‘Dit moet toch te leren zijn’. Inmiddels 6 jaar verder heeft zij nog altijd geen spijt van deze keuze!

Dat Computest een totaal andere wereld bleek dan de mediawereld (die ze zo goed kende) en er hele andere typen mensen werkten was even wennen, maar dankzij haar interesse en kunde om mensen te verbinden, zat ze al snel op haar plek!

Als het met iemand even niet zo lekker loopt, komt Bianca graag in actie. Inspiratie haalt ze uit podcasts van Esther Perel. Het is intrigerend hoe zij relaties ziet, zowel in privé als zakelijke sfeer, en hoe je met anderen in verbinding raakt. Als Bianca ooit de kans krijgt, zou ze haar graag ontmoeten!

Met plezier gaat Bianca naar Computest, want haar collega’s ziet ze als familie. Bij Computest security zijn zo’n 100 mensen werkzaam. Nog klein genoeg dat je iedereen bij naam kent en een ander voordeel hiervan is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en daarbij zelfs een stapje verder gaat. Het werk zelf blijft ook interessant, want we kunnen sinds een aantal jaren niet meer om security heen.

Haar drijfveer is om klanten goed van dienst te zijn en oprecht te helpen met de diensten die Computest biedt en zo bedrijven en mensen te laten groeien. Dit geldt voor zowel haar klanten, collega’s als haar kinderen. Bianca haar dag is compleet als ze mensen daarbij kan helpen en te zien dat er vooruitgang wordt geboekt.

Toepasselijk is hierbij de tip van Bianca “Zorg dat je goed met andere kunt verbinden en ben niet bang om je kwetsbaar op te stellen.” Iedereen is maar een mens, dus als je iets spannend vindt, mag je dit ook uitspreken. Of geef toe als je iets anders had moeten aanpakken. Kortom wees jezelf!

Het ideale pensioenstelsel ziet Bianca als volgt: “Toekomstbestendig dat je nu weet wat je er later echt aan hebt”. Het zou toch mooi zijn als iedereen een goed beeld krijgt wat ze straks daadwerkelijk aan pensioen hebben, gezien invloeden als bijvoorbeeld inflatie.

PensioenfondsDashboard.nl omschrijft ze als een leuke club enthousiaste mensen die graag samenwerken. “If you want to go fast go alone, if you want to go far go together.”

De vraag die zij van Annemiek van den Eshof, Actucomp, kreeg is: Hoe kijk jij aan tegen de relatie veiligheid en kunstmatige intelligentie?”’

Een moeilijke vraag, aldus Bianca. “Kunstmatige intelligentie gaat namelijk zo hard. Hoe dat het in de toekomst zal gaan, vindt ze moeilijk voor te stellen. Belangrijk is wel dat we heel goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, die worden bij Computest dan ook op de voet gevolgd. Kunstmatige intelligentie kan helpen, maar ze gelooft niet dat het alles zal overnemen. Gevoel is bijvoorbeeld iets dat een mens juist wel heeft en AI niet. Laten we het gebruiken waar het ons dient, maar ook bepalen waar mensen een betere optie zijn, zodat kunstmatige intelligentie vóór ons werkt in plaats van tegen ons.” Een mooie afsluiter.

 

Volg ons op LinkedIn of kijk op de website voor de laatste nieuwsberichten!


Naar het overzicht