Interview met Annemiek en Wulfert van den Eshof van ActuComp

Annemiek van den Eshof is getrouwd met Wulf. Samen zijn ze trotse (groot)ouders van twee dochters, één zoon (Wulfert) en vijf kleinkinderen. Familie en wandelen daar maakt ze graag tijd voor vrij. Hopelijk vindt ze in de toekomst meer tijd om het golfen weer op te pakken. Ongeveer de helft van het jaar woont en werkt Annemiek in Portugal. Met de huidige technologie maakt de locatie waar je werkt immers niet meer uit.

Vanuit de automatisering is Annemiek zo’n 30 jaar geleden de pensioen business ingerold. Naast het ontwikkelen van ICT toepassingen op het snijvlak van Pensioen en actuariaat houdt Annemiek zich ook bezig met allerlei pensioenberekeningen, zoals actuariële gelijkwaardigheidstoetsen en vergelijking van pensioenregelingen zoals nodig voor de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Sinds ze gestart is met haar eigen bedrijf ActuComp (2006) voelt ze zich bevoorrecht. Zelf kunnen bepalen welke koers je vaart en heel wendbaar zijn als er nieuwe uitdagingen op het pad komen. Met de komst van het nieuwe pensioenstelsel is het enorm waardevol om snel te kunnen inspelen op de nieuwe eisen die aan de producten en diensten worden gesteld. Productontwikkeling draait dan ook op volle toeren om zo de klanten te helpen bij deze transitie.

Als klein meisje wilde Annemiek schooljuf worden. Dit veranderde op de middelbare school toen het haar leuk leek om computerprogrammeur te worden. Na het voltooien van het atheneum ging Annemiek eerst naar Amerika om een jaar als au pair te werken en cursussen te volgen aan een College. Terug in Nederland heeft ze Informatica gestudeerd aan de HTS in Den Haag. Na haar studie is ze bij een automatiseringsbedrijf gaan werken, maar na de geboorte van de oudste dochter verkoos zij een parttime baan bij een verzekeringsmaatschappij in haar woonplaats. Hier kwam zij voor het eerst in aanraking met de automatisering van pensioenadministraties.

Wulfert is in 2008 tijdens zijn studententijd begonnen bij ActuComp. Daar is hij het ICT- en Pensioen vak ingerold en inmiddels is hij mede-eigenaar van het bedrijf. Hij is getrouwd met Eveline, vader van 2 dochters en erg sportief (hockey, wielrennen en golf). Als hij mag kiezen wil hij Tiger Woods wel een keer ontmoeten, want zijn enorme drive om te winnen vindt Wulfert enorm inspirerend.

Als kind wilde hij net als veel jongens bij de politie of brandweer. Daarna heeft hij lang gedacht dat hij voor een multinational zou gaan werken. Maar dat juist dit niet is uitgekomen, vindt hij niet erg. In tegendeel zelfs, juist door de verscheidenheid aan taken en contact met de klant maakt dat hij dagelijks met veel plezier bij ActuComp werkt.

Mooie overeenkomst tussen moeder en zoon is dat ze beide enthousiast raken als ze iets nieuws kunnen ontwikkelen. Levensmotto dat zij graag met ons delen “Doe de dingen waar je plezier aan beleeft en die je belangrijk vindt!”.

“Het ideale pensioenstelsel moet in de basis ontzorgen en voldoende risicodeling en stabiliteit bieden.” aldus Annemiek. Wulfert vult aan dat het jammer is dat in het onderwijs geen aandacht wordt besteed aan pensioen. “Bij veel mensen ontbreekt daarom het pensioenbewustzijn. Het pensioenstelsel zou levendiger en transparanter gemaakt moet worden, zodat iedereen weet waar hij/zij in de toekomst aan toe is.”

Pensioenfonds Dashboard omschrijven ze als een samenwerkingsverband van partijen die producten en diensten leveren aan pensioenfondsen/pensioenuitvoerders. Voordeel van samenwerken is voor hen dat je niet alle expertises zelf in huis hoeft te hebben. Kleinere partners, zoals ActuComp, kunnen klein blijven en door samen te werken kan iedereen blijven doen waar hij/zij goed in is.

De extra vraag komt van Dick Hubertus: ‘Wat kan ActuComp doen om alles omtrent pensioen minder technisch en meer herkenbaar en dicht bij de praktijk te brengen?’

ActuComp levert haar producten en diensten aan bedrijven, zoals pensioenadviseurs, verzekeringsmaatschappijen en pensioenuitvoerders. De software en tools die ActuComp levert zijn specialistisch van aard en vergen een hoge mate van expertise van de gebruikers. Pensioenadviseurs maken met begrijpelijke rapporten de vertaalslag naar de werkgevers en werknemers. ActuComp zorgt ervoor dat de resultaten van de berekeningen en grafieken duidelijk en inzichtelijk zijn, zodat de pensioenadviseur deze output één op één in het eigen adviesrapport kan overnemen, of zelfs geautomatiseerd kan integreren.

 

Volg ons op LinkedIn of kijk op de website voor de laatste nieuwsberichten!


Naar het overzicht