Interview Dick Mik

Dick is al de 5e generatie met de naam Dick Mik. En juist omdat zijn naam zo apart is, is hij van mening dat hij er iets mee moest doen. Commercieel blijft zijn naam namelijk lekker hangen. En dat doet hij heel bewust door middel van storytelling. “Het is bewezen dat het dan 22x beter blijft hangen” aldus Dick.

Als kind wilde Dick bakker worden en daarna boer en vanaf zijn puberjaren wilde hij, net als zijn vader, werken in de verzekeringssector. Hij had zelfs op zeer jonge leeftijd al zijn eerste verzekeringsdiploma. Na de militaire diensttijd is Dick gaan werken bij een assurantiekantoor waaraan hij op zijn 22e zijn eerder opgebouwde klantenportefeuille verkocht en hiermee zijn eerste zakendeal sloot. Vanaf dat moment begon Dick ook enthousiast te studeren. Een inhaalslag, want tijdens zijn schooltijd was hij niet zo actief, zegt hij zelf.

Wat typeert Dick

De drie kernwoorden die Dick het beste beschrijven zijn enthousiast, luisteren en verbinden. Zijn passie is dan ook niet voor niets relaties opbouwen en versterken. Op termijn levert dit namelijk altijd mooie dingen op. De hele dag vergaderen past niet bij Dick, hij is namelijk graag actief en een echt mensenmens. Dagelijks mensen ontmoeten is dan ook waar Dick plezier uithaalt. Daarbij is het de grootste drijfveer van Dick om de wereld en personen iedere dag een beetje mooier te maken.

Inmiddels is Dick eigenaar van twee bedrijven; Arena Company en Connection Company.

Het motto van Dick is ‘zonder wrijving geen glans’. Duidelijk zijn, af en toe een beetje schuren maar wel in verbinding blijven. Dick houdt daarom ook van provocatief coachen.

Als je aan Dick vraagt wie hij ooit in zijn leven nog zou willen ontmoeten, dan twijfelt hij geen seconde en wil hij graag Barack Obama ontmoeten. Waarom? “Hij is slim, heeft veel bereikt, kan mooi spreken, komt warm over en heeft een prettig charisma”, aldus Dick.

Dick en pensioen

Als je Dick vraagt hoe hij het ideale pensioenstelsel voor zich ziet, omschrijft hij dit in de volgende zes woorden: transparant, individueel, flexibel, met collectieve schil, advies en begeleiding.

PensioenFondsDashboard.nl ziet hij als “een verzameling van mensen en bedrijven die allemaal een rol spelen in de pensioenketen”, aldus Dick. Het is een fijn om businesspartner te zijn van PensioenfondsDashboard.nl. “Want weet je dat je met een groep mensen die samenwerkt 4x slimmer bent dan als individu?!”

 

Tot slot mag Dick een vraag stellen aan de volgende, Rob Landkroon van ADP:
“Zijn er bij ADP al initiatieven om de loonstrook meer/beter uit te leggen aan de ontvanger?”

 

Volg ons op LinkedIn of kijk op de website voor de laatste nieuwsberichten!


Naar het overzicht