Interview Dick Hubertus

Wie is Dick?

Dick Hubertus is getrouwd met Irma met wie hij 3 kinderen heeft. Het leukste aan vader zijn vindt Dick je kinderen zien opgroeien, ze liefde en vertrouwen geven en hij vindt het belangrijk om ze dagelijks iets mee te geven waar ze later iets aan hebben.

Als kind van ouders die beiden in het basisonderwijs werkten, droomde Dick zoals zoveel kinderen er als kleine jongen wel eens van om profsporter worden. Maar naar eigen zeggen was hij niet goed genoeg voor voetballer en niet lang genoeg voor basketballer. Dus viel de sport om brood mee te verdienen voor de toekomst af. Aangezien geld hem ook altijd interesseerde, was de keuze om in de financiële sector te gaan werken zo gemaakt.

 

HIP Capital

Zes jaar geleden werkte Dick nog bij de Rabobank tijdens een reorganisatie van de beleggingsafdeling. Omdat hij jongste in dienst was, werd hem de wacht aangezegd. Zoals dat vaak gaat bij banken; last in, first out. Toen besloot hij zijn ondernemersdroom na te jagen en een eigen bedrijf op te zetten. Dick vroeg twee oud-collega’s, Erik en Rob, om samen HIP Capital in Den Bosch op te zetten. Doel is om de vermogendenmarkt goed te kunnen bedienen en beleggingsadvies weer een persoonlijk gezicht te geven. Vandaag de dag is HIP Capital uitgegroeid naar 6 locaties gespreid door het zuidoosten van het land.

Dick reageert vol enthousiasme op de vraag waarom hij met plezier naar zijn werk gaat; “Om ergens aan te bouwen. Bij de start van een eigen bedrijf hoop je er je brood mee te kunnen verdienen, en als dat lukt is het leuk om dat uit te bouwen en zo goed mogelijk neer te zetten voor iedereen die ermee te maken heeft”.

Alles wat te maken heeft met de ondernemerskant en zorgen dat HIP Capital hét bedrijf is waar iedereen bij wil horen (zowel klanten als samenwerkingspartners) maakt dus dat hij dagelijks met trots zijn werk uitoefent. “Als je dat dan ook nog kan doen met leuke mensen heb je al snel een leuke dag” aldus Dick.

Wie hij nog wil ontmoeten?! Dat weet Dick niet zo 1,2,3. Maar als hij dan toch moet kiezen, valt de keuze op Mark Rutte. Dit interview vond plaats rondom de provinciale statenverkiezingen en het viel wederom op dat Rutte zich overal uitpraat. Dick is benieuwd of Mark aan de bar na vijf bier nog steeds zo kan praten. Hij vreest van wel…

 

Pensioen

Het pensioenstelsel in 10 woorden omschrijft Dick met de woorden “Vrijheid, goed advies, keuzes, niet te saai”. Met dit laatste bedoelt hij de vertaling qua geld nu naar vermogen voor later. Later begint nu en hoe kun je hier zelf invloed op hebt.

Bij PensioenfondsDashboard.nl denkt hij direct aan samenwerken en een boodschap vertalen. “Pensioen lijkt voor veel mensen een ver weg van hun bed show, terwijl iedereen er bewust of onbewust mee bezig is. Sparen is één, maar beleggen is beter.” aldus Dick. “Aan PensioenfondsDashboard.nl de mooie taak om alle technische dingen die vaak bij pensioen terugkomen te vertalen naar de man of vrouw in de straat.”

Het grote voordeel van PensioenfondsDashboard.nl is voor hem elkaar versterken. Zelf leert hij ook van andere business partners. Samen kunnen we het complete plaatje laten zien, waarbij iedere business partner zijn eigen inbreng heeft.

 

Beleggen

Van de vorige business partner, Rob Landkroon, heeft hij de persoonlijke vraag gekregen ‘Welke financiële maatregelen heb je zelf getroffen voor jouw eigen pensioen?’.

Op jonge leeftijd was Dick al begonnen met beleggen, namelijk op zijn 13e! Al was hij toen nog niet bezig met pensioen, het begon met een spaarpot die hij nog altijd aanvullen en blijft beleggen om te bouwen aan zijn pensioen.

Dat brengt Dick meteen bij zijn tip aan iedereen die wil starten op de beleggingsmarkt: “Beginnen en bijsturen. Je hoeft niet veel in te leggen in de maand, maar doe dit lang en consequent. Dan kun je prima een mooi bedrag opbouwen, en rendement op rendement is daarin uiteindelijk de motor.” Dit kun je zelf doen of je belt een adviseur als HIP Capital. “Maar beginnen en bijsturen geldt eigenlijk voor alles in het leven.”

 

Volg ons op LinkedIn of kijk op de website voor de laatste nieuwsberichten!


Naar het overzicht