In de PensioenFondsArena: Communicatie

Communicatie is hét sleutelwoord als het gaat om pensioen en al helemaal over de nieuwe Wet. En dit is meteen het lastigste onderdeel. Want hoe neem je de deelnemers, van jong tot oud, mee in de transitie en naar de nieuwe pensioenwereld daarna?

En nog belangrijker als voorvraag, wat willen de deelnemers eigenlijk? Wat verwachten ze van hun pensioen(fonds) en hoe willen ze daarover geïnformeerd worden.

Een eigen PensioenArena

Het is goed om dit tijdens een PensioenArena te bespreken. Waarbij deelnemers én stakeholders met elkaar in gesprek gaan. Zodat duidelijk wordt wat partijen van elkaar (mogen) verwachten. Vergeet hierbij niet werkgevers en HR te betrekken, zij staan tenslotte dicht bij jouw deelnemers en zullen de pensioencommunicatie (mede) uitvoeren.

Communicatie

Hoe activeer je werkgevers en deelnemers om hun gegevens tijdig te controleren? Het is immers beter voorkomen, dan genezen. Wanneer er met foutieve gegevens wordt ‘ingevaren’ en gerekend, zullen de uitkeringen ook niet correct zijn. Dit kan dus over 10 à 15 jaar pas aan het licht komen, zodra de pensioendatum in zicht is bij de deelnemer.

Meer weten?

Heb je interesse in een PensioenArena of wil je eerst in gesprek met ons? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Mail ons even op info@pensioenfondsdashboard.nl en wij nemen contact op.

 

Zie verder ook www.pensioenfondsdashboard.nl voor alle business partners!


Naar het overzicht