In de PensioenArena: Datakwaliteit

Samen in de PensioenArena voor Datakwaliteit

Het is essentieel in de transitie en bij het invaren naar het nieuwe pensioenstelsel, de kwaliteit van de pensioendata. Want, als deze niet juist zijn, is er nauwelijks nog gelegenheid – en geld – om dit te corrigeren.

Moment suprême

Op het ‘moment suprême’ moeten de data dus in orde zijn. Iedereen is er volop mee bezig, maar hoe zorg je dat de data juist zijn en hoe zorg je dat de deelnemers de informatie verifiëren en zich realiseren hoe belangrijk dit is?

Om tafel zitten met alle betrokken partijen, inclusief zij die het moeten uitvoeren, is dan ook van groot belang.

PensioenArena

Een PensioenArena is de ideale optie om datakwaliteit te bespreken. Deelnemers én stakeholders gaan met elkaar in gesprek, zodat duidelijk wordt wat partijen van elkaar mogen en kunnen verwachten. Wie is waar verantwoordelijk voor en het opstellen van een plan geven richting en duidelijkheid voor de diverse partijen. Vergeet hierbij niet de werkgevers betrekken, zij staan tenslotte dicht bij jouw deelnemers.

Naast datakwaliteit dient direct gedacht te worden aan communicatie. Immers, hoe activeer je werkgevers en deelnemers om hun gegevens tijdig te controleren? Het is beter voorkomen, dan genezen. Wanneer er met foutieve gegevens wordt ‘ingevaren’ en gerekend, zullen de uitkeringen ook niet correct zijn. Dit kan dus over 10 a 15 jaar pas aan het licht komen, zodra de pensioendatum in zicht is bij de deelnemer.  Hierover lees je binnenkort meer in een volgende blog.

Meer weten?

Heb je interesse in een PensioenArena voor Datakwaliteit of wil je eerst in gesprek met ons? Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou. Mail ons even op info@pensioenfondsdashboard.nl en wij nemen contact op.

 

Zie verder ook www.pensioenfondsdashboard.nl voor alle business partners!

 

 

 

 


Naar het overzicht