Geheel is meer dan de som der delen

Het geheel is meer dan de som der delen, zeker ook als het om pensioenen gaat!

Voor pensioenfondsen is met de invoering van de Wtp een drukke tijd aangebroken.

Visitatie Commissie Pensioenfondsen (VCP) staat dan ook voor u klaar. Maar wat doen zij eigenlijk allemaal?

 

Intern toezicht

De visitatiecommissies toetsen jaarlijks intern toezicht binnen pensioenfondsen op basis van de bestaande structuren en procedures. Tevens doen zij aanbevelingen ter bevordering van het interne toezicht.

 

Raad van Toezicht

Zij beschikken over een poule van geschikte kandidaten met een diversiteit aan kennis en kunde waarbij zij jullie Raad van Toezicht met de benodigde kwaliteit kunnen bemensen.

 

Transitieplan

Het opstellen van een transitieplan is verplicht voor elk pensioenfonds en het is belangrijk dat dit zorgvuldig en consciëntieus wordt samengesteld en gecontroleerd.

De visitatieleden hebben in de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd om het transitieplan op de juiste manier te beoordelen en jullie besluitvormingsproces daarbij te waarborgen.

 

Executive Search

Op zoek naar een pensioenprofessional lid? In samenwerking met Groen van Solinge & Partners zorgen zij voor de juiste kandidaat. Zij zijn Business Partner van PensioenFondsDashboard.nl en zijn dé specialist in Executive & Specialist Search en werken exclusief in de pensioensector.

 

Ondersteuning VO & BO

Als lid van het verantwoordingsorgaan of belanghebbendenorgaan (VO en BO) zal er in de transitie periode veel op je afkomen en je wilt natuurlijk een solide gesprekspartner zijn en blijven aan de bestuurstafel. Ondersteuning van een onafhankelijk deskundige pensioenconsultant kan het proces en het gesprek positief beïnvloeden. Bij VCP zien ze pensioen als een gezamenlijk belang voor deelnemers. Zij zullen zich inzetten voor het meest optimale resultaat voor alle partijen.

 

Meer weten?

Theo Gommer en Chantal Vorstenbosch vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Visitatie Commissie Pensioenfondsen.

Bel hen op 013-2070052 of mail naar info@visitatiecommissie.nl


Naar het overzicht