ECHT met elkaar in gesprek gaan

Waarom het zo belangrijk is om ECHT met elkaar in gesprek te gaan.

De pensioensector spreekt al jarenlang over effectieve communicatie. En toch lukt het maar niet om echt verbinding te maken met deelnemers. Er worden heel veel onderzoeken uitgevoerd en hierdoor ontstaat de indruk dat pensioenfondsen hun deelnemers goed kennen. Toch blijkt dat in de praktijk vaak niet zo te zijn. Maar hoe komt dat nou?

 

Verbinding

Allereerst omdat bij kwantitatief onderzoek vaak de vragen worden gesteld die een communicatie-afdeling of bestuur graag willen stellen. De antwoorden op deze vragen kunnen heel anders zijn dan wat de deelnemer eigenlijk graag wil vertellen.

Ten tweede maak je met kwantitatief onderzoek (zoals naar deelnemerstevredenheid of risicopreferentie) niet echt verbinding. Dat doe je vooral door ECHT met elkaar in gesprek te gaan. Door de dialoog te voeren aan tafel, ga je elkaar veel beter begrijpen en ontstaan er sterkere relaties. Als je elkaar in de ogen kijkt, echt naar elkaar luistert en de emotie letterlijk voelt, ontstaat er veel meer verbinding. Zelfs met de deelnemers die er niet bij aanwezig zijn maar (achteraf) wel zien/lezen dat deelnemers bij hun pensioenfonds zeer serieus genomen worden.

Daarbij komt bovendien nog dat een groep deelnemers altijd veel slimmer/intelligenter en creatiever is dan een individu. De wetenschap van de groepsdynamica leert ons dat een groep van 10 personen gemiddeld 4x slimmer/intelligenter is dan de meest slimme persoon in die groep.

Genoeg reden dus om ECHT met deelnemers in gesprek te gaan.

 

PensioenArena

En daarom hebben wij de PENSIOENARENA ontwikkeld. Naast kwantitatief onderzoek ECHT met de deelnemers in gesprek. Een concept dat is gebaseerd op jarenlange ervaring in andere sectoren.

Wil je meer informatie of dit ook iets voor jouw pensioenfonds zou kunnen zijn? Lees HIER meer over PensioenArena of neem contact op met mij, Dick Mik. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

 

Beleef de PensioenFondsArena

Op 11 april 2024 organiseren wij de PensioenFondsArena¬†waarbij alle besturen, VO’s, BO’s en betrokken uitvoerders van pensioenfondsen in Nederland zijn uitgenodigd. Een inspirerende bijeenkomst waarbij diverse stakeholders met elkaar in gesprek gaan over de uitdagingen van nu en de nabije toekomst.

Voor meer informatie en aanmelden, klik HIER.

 


Naar het overzicht