Aan de slag met transitie

Op 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingegaan. Om de wet in 2027 geïmplementeerd te hebben is het de hoogste tijd voor pensioenfondsen om aan de slag gaan! Juist daarom is het verrassend te lezen dat 1 op 3 fondsen nog geen analyse heeft gemaakt of er aanvullende resources en/of expertise nodig zijn. Dit alles met het oog op de transitie.

Te bedenken dat 3 van de 4 fondsen voornemens zijn te gaan invaren, voornamelijk al in 2025 of 2026, is er geen tijd te verliezen. (DNB, 1 september 2023)

Aanvullende expertise bij transitie

Ongeacht in welk stadium het pensioenfonds zit met de implementatie van de WTP, staan de business-partners van PensioenFondsDashboard.nl klaar om het bestuur, de uitvoerder en het VO bij te staan met o.a. kennis en kunde, communicatie én uiteraard toezicht.

Behoefte aan duidelijke rapportages & data?
ITS ontzorgt u volledig bij het opstellen van rapportages voor de toezichthouder en ook verzamelen zij daarnaast de look-through van zo’n 250 beleggingsfondsen waarin wordt belegd.

En voor open data inzichten, datakwaliteits- en dekkingscontroles bent u bij ISIN2LEI aan het juiste adres.

Intern Toezicht
Het transitieplan vormt de basis voor de overstap naar een nieuwe pensioenregeling. Hierin worden alle keuzes, overwegingen en berekeningen vastgelegd die hebben geleid tot de keuze van de nieuwe pensioenregeling. De visiteurs van Visitatie Commissie Pensioenfondsen beoordelen het transitieplan dan wel verzorgen het intern toezicht op de totstandkoming van het transitieplan. De visiteurs kijken hierbij onder andere naar het invaren van opgebouwde pensioenrechten, de financiële gevolgen voor de deelnemers en het financieringsplan voor compensatie.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van expertises van de business partners van PensioenFondsDashboard.nl. Voor een compleet overzicht klik hier.

Kennismaken

Wil je kennismaken met een van de business partners van PensioenFondsDashboard.nl? Neem gerust contact op.

Contact

 

 


Naar het overzicht