Compliance

Wie zijn wij?

Het Nederlands Compliance Instituut ontzorgt organisaties en helpt organisaties om compliance en integriteit te versterken en daarmee zelfredzaam te zijn. Wij zijn jouw gids in het compliancelandschap.

Met jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk zijn wij in staat om complexe compliance vereisten om te zetten in werkbare en praktische oplossingen voor onze opdrachtgever. Samen zoeken wij naar de behoefte en de best passende oplossing. Dit kan betekenen dat we je helpen het zelf te doen, of juist te ontzorgen. Dit doen we al sinds onze oprichting, meer dan 20 jaar geleden, toen compliance nog in de kinderschoenen stond.

Wij lopen voorop in het ontwikkelen van het compliancevak: doordat we een uitgebreid netwerk hebben en bij veel verschillende organisaties komen, vormen we een mening over hoe het zou moeten gaan. Dit delen we in onze opleidingen en publicaties.

Compliance gaat niet alleen om regels, maar ook om doen waar je voor staat.

Ben je benieuwd naar onze kernwaarden en de wijze waarop we daaraan invulling geven? We lichten het graag toe in onze gedragscode.

Wat doen wij?

Heeft jouw organisatie wel behoefte aan een compliancefunctie, maar niet de mogelijkheid om die (volledig) intern in te vullen? Dan is de externe compliance officer de oplossing!

Wij doen dit al ruim 20 jaar voor vele relaties in verschillende vormen. De externe compliance officer is met name interessant voor Pensioenfondsen, financiële dienstverleners en niet financiële dienstverleners van beperkte omvang.

We zijn gespecialiseerd in compliance bij financiële ondernemingen (o.a. banken, pensioenfondsen, verzekeraars, financiële dienstverleners, beleggingsondernemingen) en niet financiële ondernemingen (o.a. webwinkels, handelskantoren, autobranche, bloemenbranche, notarissen en advocaten, rechtsbijstand kantoren enz.).

Onze medewerkers zijn afkomstig uit de financiële sector en uit de consultancy; zij beschikken over specifieke en praktische kennis en kunde op het gebied van (financiële) toezichtswet- en regelgeving en compliance in de ruimste zin. Door deze gespecialiseerde kennis en ervaring bieden wij een unieke dienstverlening.

In de pensioensector zijn wij al geruime tijd marktleider op het gebied van externe compliance officer omdat wij expertise, kwaliteit en continuïteit kunnen combineren met ervaring die we doorlopend opdoen in de markt.

Waarom kiezen voor het NCI als partner?

Kleine en middelgrote organisaties beschikken vaak niet over de middelen om een compliance officer in dienst te nemen. Desondanks wordt de druk om deze functie op een juiste wijze in de organisatie te verankeren steeds groter. Steeds meer organisaties stellen daarom een externe compliance officer aan die voor hen de compliancefunctie, of een aantal specifieke compliancetaken uitvoert. Wij bieden deze ondersteuning in verschillende vormen aan. Je kunt zelf kiezen welke ondersteuning het beste bij de behoefte van jouw organisatie past.

Wij hebben tevens privacy specialisten in dienst die de rol van Functionaris Gegevensbescherming of privacy officer bij jouw organisatie in kunnen vullen. Daarnaast werken er bij het NCI vertrouwenspersonen die de rol van externe vertrouwenspersoon op zich kunnen nemen.

Andere werkzaamheden kunnen in overleg worden vastgesteld.

Contact

Wil u meer weten over de dienstverlening van het NCI? U kunt contact opnemen met Saskia Overdevest

Nederlands Compliance Instituut
Jan Leentvaarlaan 61-63
3065 DC Rotterdam
Tel: 088 99 88 100
M: 06 82 28 45 30
E: s.overdevest@compliance-instituut.nl
I: www.compliance-instituut.nl