Communicatie

Wat speelt er

Raakt u uw deelnemers wel écht?

Pensioen is geen sexy onderwerp. Deelnemers en hun werkgevers zijn er dan ook niet dagelijks mee bezig. Gevolg: Deelnemers in beweging krijgen is lastig en ze haken daarom vroegtijdig af.

Simpelweg voldoen aan de wet Pensioencommunicatie is niet meer genoeg om de deelnemers in beweging te brengen. Hoe zorg je ervoor dat de communicatie persoonlijk en concreet genoeg is? Dit is dé uitdaging voor uitvoerders en pensioenfondsen.

Wilt u uw deelnemers ook raken en in actie brengen?

Actualiteit

Deelnemers willen duidelijkheid over netto te verwachten pensioen

Deelnemers willen meer persoonlijk advies en duidelijke informatie over het netto te verwachten pensioen. Minister Koolmees van Sociale Zaken schrapt dan ook de vaste formats voor het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en Pensioen 1-2-3. De pensioenuitvoerders krijgen daarmee meer ruimte in de pensioencommunicatie. De bewindsman schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.  De wet pensioencommunicatie is daarmee onderzocht en ge-evalueert.

De uitkomsten sluiten aan bij het onderzoek van John D. Eisenfelt onder meerdere uitvoerders.

Bijna alle tijd en capaciteit gaat op aan het voldoen aan wettelijke eisen en formats. Dat betekent nog niet dat er écht verbinding wordt gelegd met deelnemers. De communicatie is functioneel zakelijk, afstandelijk en vaak niet te begrijpen. Terwijl de deelnemer wil weten wat het persoonlijk voor hem/haar betekent.

Volledig transparant, persoonlijk en met de juiste tone of voice communiceren is de toekomst.  Het handelingsperspectief gaat daarmee omhoog.    

Onze dienst

Iedereen kan wel een stukje tekst schrijven. Aan de inhoud van de boodschap en het middel wordt veel aandacht besteed door professionals. Maar welke woorden u kiest om écht de deelnemer te raken blijft vaak onderbelicht. Gemiste kans!

U zet ons in voor het begrijpelijk maken van pensioencommunicatie. Dit gaat net een stap verder dan de wettelijk verplichte communicatie. We komen met vlotte, moderne en frisse voorstellen. Het resultaat? Heldere deelnemers- en werkgevers uitingen zoals campagnes, websites, teksten, webinars en nog veel meer.

Ga de uitdaging met ons aan. Laat uw communicatie uitingen toetsen. Hier hebben we onze speciale  “Pension Value Box” voor ontwikkeld. Haal uw tekst door de “Value box” heen. U krijgt feedback over de inhoud en structuur van uw tekst. U krijgt een idee over onze werkwijze.

Contact

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Com4pensioenfonds?
Uw contactpersoon is Michiel Poppen.

Com4pensioenfonds (is een initiatief van John D. Eisenfelt)
Markt Oostzijde 12B
3421 AE Oudewater

T: 0348-566600 
E: michielpoppen@eisenfelt.com
I: www.com4pensioenfonds.nl